woensdag 20 februari 2013

WERELDBOEKENDAG - 23 april 2013

 
KRISTIEN HEMMERECHTS & SYLVIE DE PAUW

 Dinsdag 23 april - 20.00 u -
in de bib 
GRATIS - INSCHRIJVEN VERPLICHT


Mooie liederen en pakkende korte teksten. De fluwelen stem van sopraan Sylvie De Pauw, in combinatie met de meeslepende vertelstijl van schrijver Kristien Hemmerechts.
‘Een bakje troost’ is er voor mensen die zich willen laten ontroeren door pakkende woorden en liederen. Niet zwaar op de hands, maar een spiegel of steuntje voor
de dagelijkse emoties.

Sylvie De Pauw (bekend van o.a. de Vlaamse Opera, Opera Hall,…) wordt hierin begeleid op piano. De variatie is verrassend: van Joni Mitchell en Andrea Bocelli over Schubert naar een onvervalst Vlaams wiegenliedje. Kristien Hemmerechts, een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers in het Nederlands taalgebied, brengt telkens in afwisseling met de muziek een kort verhaal.
Door die evenwichtige mix van liedjes en teksten, gekruid met het puntige pianospel groeit ‘Een bakje troost’ telkens weer uit tot een heerlijke, eerlijke voorstelling. 
 Klik hier voor filmpje (5 minuutjes) met Kristien Hemmerechts die vertelt over macht, haar vader en ‘blijven bestaan’: http://www.nilsdecaster.net/nilsdecaster/public/christine.wmv


Geen opmerkingen: