woensdag 8 februari 2012

JEUGDBOEKENWEEK 2012 "DIEREN"

Het is weer zover! Tijdens de Jeugdboekenweek 2012, van 10 tot 25 maart, zetten we een stap vooruit, een stap omhoog en een stap opzij: recht de wereld en de verhalen van de dieren in. We gooien ons mensenpak af, trekken voor één keer een bontjas aan, gaan op vier poten zitten en worden dier met de dieren. We kijken diep in de ogen van onze kat. We voeren gesprekken met de hond. We duiken de struiken in en zoeken de beestjes op.
Kortom: we leren
dieren kennen in boeken.

De kinderen van het 3de leerjaar worden uitgenodigd om een theatervoorstelling bij te wonen: “Samen ben je nooit alleen”, met de kraai Ra in de hoofdrol, een vertelproductie naar het boek van Luc Saffloer, die door de vertolking en het spelplezier van Leen Persijn een echte theatermonoloog werd.

De leerlingen van het 1ste leerjaar mogen helemaal wegdromen in de tijd toen de dieren nog spraken. ‘Mevrouwtje Mevrouw’ van het theatergezelschap Kip van Troje vertelt, speelt en tovert verhalen over feest, over verschillend zijn, over ruzie maken en weer vrienden worden. Een voorstelling met humor, spanning en heel veel interactie.

Geen opmerkingen: